Pasta imbirowo ziołowa na bazie miodu, melasy z winogron i ziół to smaczny sposób na wzmocnienie swojego zdrowia.
Zawarte w niej dobroczynne składniki pozyskiwane z roślin leczniczych od setek lat wykorzystywane są w medycynie. Mogą zapobiegać lub opóźniać rozwój wielu chorób oraz łagodzić istniejące dolegliwości.
Głównym, stanowiącym 40% zawartości, składnikiem pasty imbirowo – ziołowej jest miód. Zalety miodu znane są na całym świecie, słynie m.in. ze zwiększania odporności organizmu. Miód reguluje florę bakteryjną jelit, zapobiega chorobom dziąseł, a mała porcja trzymana przez kilka minut w ustach łagodzi ból gardła.
Imbir – wywiera korzystny wpływ na procesy trawienne, przeciwdziała zakrzepicy żył, obniża poziom cholesterolu, ma również silne działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.
Galgant (alpinia lekarska) – zalecana jest w stanach osłabienia, przemęczenia i wyczerpania psychicznego i fizycznego. Łagodzi bóle reumatyczne i dolegliwości żołądkowo – jelitowe. Właściwości rozgrzewające alpinii lekarskiej wykorzystuje się w leczeniu przeziębień i grypy.
Pasta imbirowo – ziołowa stosowana jest głównie w przypadku:
– dolegliwości ze strony górnych dróg oddechowych
– przeziębienia
– wysokiego poziomu cukru i cholesterolu
– wspomaga odchudzanie
– wzmacnia serce
– na skurcze żołądka, jelit
– przy niestrawności
Sposób użycia: 2 łyżeczki pasty spożyć pół godziny przed posiłkiem, popić wodą. Stosować dwa razy dziennie.
Skład: miód, syrop z winogron, maltoza, imbir, cynamon, kurkuma, galgant -alpinia lekarska, carob, goździki, lukrecja, dzika róża, olejek eukaliptusowy, olejek miętowy,
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.