Właściwości i działanie
Zawarte w paście dobroczynne składniki pozyskiwane z roślin leczniczych od setek lat wykorzystywane są w medycynie. Mogą zapobiegać lub opóźniać rozwój wielu chorób oraz łagodzić istniejące dolegliwości.
Głównym, stanowiącym 40% zawartości, składnikiem pasty imbirowo – ziołowej jest miód. Zalety miodu znane są na całym świecie, słynie m.in. ze zwiększania odporności organizmu. Miód reguluje florę bakteryjną jelit, zapobiega chorobom dziąseł, a mała porcja trzymana przez kilka minut w ustach łagodzi ból gardła.
Imbir – wywiera korzystny wpływ na procesy trawienne, przeciwdziała zakrzepicy żył, obniża poziom cholesterolu, ma również silne działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.
Galgant (alpinia lekarska) – zalecana jest w stanach osłabienia, przemęczenia i wyczerpania psychicznego i fizycznego. Łagodzi bóle reumatyczne i dolegliwości żołądkowo – jelitowe. Właściwości rozgrzewające alpinii lekarskiej wykorzystuje się w leczeniu przeziębień i grypy.
Pasta imbirowo – ziołowa stosowana jest głównie w przypadku:
– dolegliwości ze strony górnych dróg oddechowych
– przeziębienia
– wysokiego poziomu cukru i cholesterolu
– wspomaga odchudzanie
– wzmacnia serce
– na skurcze żołądka, jelit
– przy niestrawności
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.